Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ταρτακια με πραλινα φουντουκιου

υλικα για 5 ταρτακια
2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεις 1/2 φλυτζανι τσαγιου βουτυρο,1 κροκο αυγου.3-4 κουταλιεςνερακι,μισο κουταλακι αλατι
για την πραλινα...250γρ σοκολατα γαλακτος 100γρ.φουντουκια τριμμενα,200γρ.κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ριχνουμε σε ενα λεκανακι το αλευρι και προσθετουμε το βουτυρο σε κομματακια ανακατευουμε καλα και ριχνουμε και τον κροκο αυγου και το αλατι.ζυμωνουμε και ριχνουμε λιγο λιγο το νερακι.ζυμωνουμε πολυ καλα και κανουμε την ζυμη μας μια μπαλα την τυλιγουμε με διαφανη μεμβρανη και την βαζουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα.αφου περασουν τα 30 λεπτα βγαζουμε την μπαλα απο το ψυγειο την βαζουμε σε αλευρωμενη επιφανεια και την ανοιγουμε με τον πλαστη φυλλο παχους μισου εκατοστου χρησιμοποιουμε τα φορμακια για τα ταρτακια ως κουπατ.βαζουμε ενα κομματι φυλλου σε καθε φορμακι πανω απο καθε φορμακι βαζουμε λιγο χαρτι ψησιματος με λιγα φασολια για να μην φουσκωσει η ζυμη.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15 λεπτα.αφου ψηθουν τα βγαζουμε απο το φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν.
για την πραλινα...ζεσταινουμε την κρεμα γαλακτος και ριχνουμε μεσα την σοκολατα σε κομματακια και τα φουντουκια τα τριμμενα ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν τα υλικα.γεμιζουμε τα ταρτακια και τα βαζουμε στο ψυγειο να δεσει η κρεμα