Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΡΟΞΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 ποτηρι χλυαρο νερο
1 ποτηρι ελαιολαδο
3 1/2 ποτηρια αλευρι
2 κ.γ. μαγια ξερη
1 κ.σ.κακαο
1/2 φλ.τσ.καρυδια τριμμενα
1/3 κ.γ. γαρυφαλλο
μιση κ.γ. κανελλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 φλ.τσ.νερο
4 φλ.τσ.ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
στο χλυαρο νερο διαλυουμε την μαγια και προσθετουμε το λαδι.σε 2 μπολ χωριζουμε το υγρο σε ισα μερη.μοιραζουμε στα 2  το αλευρι,την κανελλα το γαρυφαλλο και τα προσθετουμε .στο ενα μπολ ζυμωνουμε και εχουμε μια ασπρη ζυμη στο αλλο ριχνουμε το κακαο τα καρυδια ζυμωνουμε και εχουμε μια ζυμη καφε.αφηνουμε τις ζυμες σε ζεστο μερος για 1 ωρα να φουσκωσουν.ανοιγουμε με την ασπρη ζυμη 2 μακροστενα φυλλα οπου μεσα θα βαλουμε την καφε ζυμη σαν ενα κορδονι.τυλιγουμε και εχουμε 2 ρολλα.τα κοβουμε σε παχος 1.5 εκατοστου τα βαζουμε στο ταψι και τα αφηνουμε να ξαναφουσκωσουν για μιση ωρα.τα ψηνουμε στους 200 βαθμους ωσπου να ροδισουν.τα αφηνουμε να κρυωσουν.εν τω μεταξι φτιαχνουμε το σιροπι.βραζουμε σε ενα κατσαρολακι το νερο με την ζαχαρη για 5 λεπτα και περιχυνουμε τα ροξακια μας τα γυριζουμε και απο την αλλη πλευρα να ποτισουν με το σιροπι.αφου μαλακωσουν τα βγαζουμε απο το ταψι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου