Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μελιτζανες
250γρ.τριμμενη φρυγανια
2 φετες μπαγιατικο ψωμι
100 γρ.κεφαλοτυρι τρμμενο
100γρ.φετα
2 αυγα
2 κρεμμυδια
2 κ.σ.μαιντανο
μισο κουταλακι ζαχαρη
αλατοπιπερο
λιγη ριγανη
λιγο αλευρι
ελαιολαδο για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ξεφλουδιζουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε σε κυβους και τις βραζουμε για 10 λεπτα.τις στραγγιζουμε στο σουρωτηρι και τις αφηνουμε να φυγουν τα υγρα τους για 2-3 ωρες.μετα τις πολτοποιουμε στο μουλτι τις βαζουμε σε ενα μπολ προσθετουμε την φρυγανια το ψωμι αφου πρωτα το τριψουμε στο μουλτι το κρεμμυδι τριμμενο τα αυγα,την φετα και τα υπολοιπα υλικα.ζυμωνουμε καλα το μειγμα ετσι ωστε να γινει σφιχτο.πλαθουμε σε κεφτεδες τους αλευρωνουμε και τους τηγανιζουμε σε καυτο λαδι.τους τοποθετουμε σε πιατελα και τριβουμε απο πανω κεφαλλοτυρι..!