Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

μπουρεκακια με σουριμι καβουριου,φετα και πιπερια

υλικαγια 16 μπουρεκακια
4 φυλλα κρουστας
250 γρ.σουριμι καβουριου
250 γρ.φετα
1 πιπερια κερατο
αλατι,πιπερι.λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ενα μπολ τριβουμε το καβουρι σε ινες προσθετουμε την τριμμενη φετα και την πιπερια κομμενη σε μικρα κυβακια βαζουμε και λιγο αλατοπιπερο και ειναι ετοιμη.
παιρνουμε το καθε φυλλο και το κοβουμε στα 4 το καθε κομματι το αλειφουμε με λαδι βαζουμε 2 κουταλιες μεγαλες απο την γεμιση διπλωνουμε λιγο τις ακρες δεξια και αριστερα και τυλιγουμε.τοποθετουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος.συνεχιζουμε την διαδικασια και με τα υπολοιπα φυλλα.ψηνουμε στους 190 βαθμους μεχρι να ροδισουν...!!

γιουβετσι με γαριδες

υλικα
500γρ.κριθαρακι μετριο
5οογρ.γαριδες
2 μετρια κρεμμυδια ψιλοκκομενα
1 ντοματοχυμο
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
2 σκ.σκορδο(προαιρετικα)
αλατι,πιπερι,λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βραζουμε τις γαριδες για 3 λεπτα αν ειναι κατεψυγμενες και προβρασμενες αν ειναι φρεσκιες 10 λεπτα τις σουρωνουμε και κραταμε το νερο
Σ'ενα τηγανι ριχνουμε λιγο λαδι και σωταρουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο
προσθετουμε τις γαριδες και μολις παρουν λιγο χρωμα τις σβηνουμε με το κρασι.βγαζουμε τις γαριδες απο το τηγανι και προσθετουμε τον ντοματοχυμο και τα μπαχαρικα και μισο νεροποτηρο νερο και αφηνουμε να σιγιβρασει και να δεσει η σαλτσα μας.σε ενα αλλο τηγανι ριχνουμε λιγο λαδι και σωταρουμε το κριθαρακι μεχρι να παρει ελαφρως χρωμα οποτε και αποσυρουμε το βαζουμε σε ενα πυριμαχο σκευος απο πανω ριχνουμε και την σαλτσα και 1 νεροποτηρο νερο απο αυτο που κρατησαμε και το ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να πιει το ζουμακι του και βρασει το κριθαρακι.10 -15 λεπτα πριν ειναι ετοιμο το φαγητο προσθετουμε και τις γαριδες και αν θελουμε και λιγο τριμμενο τυρακι και το αφηνουμε ακομα 15 λεπτα..!!