Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

μπιφτεκια λαχανικων

υλικα
2 μετριες πατατες
2 κολοκυθακια μικρα
1 πιπερια φλωρινης
1 πιπερια κερατο
1 κονσερβα μικρη μανιταρια
1 κρεμμυδι
1 σκελιδα σκορδο
1 καροτο
2 κ.σ.αλευρι
3/4 φλ.τσ.φρυγανια τριμμενη
λιγη παπρικα
2 κ.σ.μαιντανο
λιγο ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε και καθαριζουμε τα λαχανικα. βαζουμε στο μουλτι το κρεμμυδι,το σκορδο.τα κολοκυθια,τις πιπεριες,τα μανιταρια τον μαιντανο και τις πατατες και τα πολτοποιουμε.αδειαζουμε το μειγμα στο σουρωτηρι και αφου το αλατισουμε το αφηνουμε να βγαλει τα υγρα του.τριβουμε στον τριφτη και το καροτο και το ριχνουμε και αυτο στο σουρωτηρι.μεταφερουμε το μειγμα σ'ενα μπολ και προσθετουμε το αλευρι την φρυγανια την παπρικα και το λαδι.ζυμωνουμε πολυ καλα ωστε να πετυχουμε μια ζυμη σαν του κιμα το βαζουμε στο ψυγειο για καμια ωριτσα να σφιξει.κατοπιν πλαθουμε μπιφτεκια και τα ψηνουμε στους 190 βαθμους μεχρι να ροδισουν.αν θελουμε μπορουμε να τα τηγανισουμε...

ΜΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

υλικα για 6 ατομα
1 κιλο μυδια
300γρ.ρυζι για πιλαφι
1 πιπερια πρασινη σε κυβακια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2κρασοποτηρο λευκο κρασι
χυμο απο 2-3 ωριμεσ ντοματες (η ντοματοχυμο συσκευασιας)
2 δαφνοφυλλα
λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βραζουμε τα μυδια για 5 λεπτα.τα σουρωνουμε και κραταμε το ζωμο.σωταρουμε την πιπερια μεχρι να μαραθει ριχνουμε και το κρεμμυδι τα σωταρουμε μαζι για 2-3 λεπτα και σβηνουμε με το κρασι.προσθετουμε την ντοματα και 2 φλυτζανια απο τον ζωμο που κρατησαμε.προσθετουμε αλατοπιπερο και2 δαφνοφυλλα  σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα.εν το μεταξυ σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε και το ρυζακι κατα το γνωστο τροπο και οταν ειναι ετοιμη η σαλτσα με τα μυδια βαζουμε σ'ενα πιατο το ρυζακι και απο πανω την σαλτσα με τα μυδια...