Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ρολο κιμα


υλικα
για τον κιμα
 1κιλο κιμα αναμεικτο
2 μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα
1 αυγο
1/2 ματσακι μαιντανο
1 κ.γ.μπεκιν παουντερ
φρυγανια τριμμενη
αλατι,πιπερι,πιπερι
λιγη μουσταρδα,χυμο απο 1 λεμονι,λαδι
για την γεμιση
6 φετες γκουντα
6 φετες μπεικον
1 πιπερια κοκκινη κομμενη σε λεπτες φετες
3 αυγα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια λεκανιτσα ριχνουμε τα κρεμμυδια τον κιμα το μπεκιν το αυγο την φρυγανια το αλατι,πιπερι,ριγανη και λιγο λαδι και τα ζυμωνουμε καλα μεχρι να ενωθουν τα υλικα.βαζουμε τον κιμα σε ταψι και τον απλωνουμε βαζουμε σε ολο τον κιμα τισ φετες με το τυρι και το μπεικον την πιπερια και κατα μηκος βαζουμε και τα αυγα ολοκληρα αφηνουμε απο τα πλαγια λιγο κενο και διπλωνουμε τον κιμα σε ρολο κλεινοντας μεσα την γεμιση.κοβουμε και πατατες αν θελουμε αλατοπιπερωνουμε και τις ριχνουμε στα πλαγια του ταψιου.χτυπαμε στο μουλτι το χυμο λεμονιου με 2 κ.σ.μουσταρδα και λιγο λαδι και περιχυνουμε στο φαγητο.(αν θελουμε πανω απο το ρολο ριχνουμε λιγο κιτρινο τυρι πιανει ωραια κρουστα)ριχνουμε στο ταψι και λιγο νερο και ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να ροδισει το φαγητο.