Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

καλαμαρακια τηγανιτα

υλικα
1 κιλο καλαμαρακια ροδελες
1 φλ.τσαγιου αλευρι
λαδι για τηγανισμα,αλατακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε τα καλαμαρακια και τα αφηνουμε να στραγγισουν καλα τα νερα τους.τα σκουπιζουμε με μια πετσετα να μην εχουν καθολου νερα(εκει ειναι ολο το μυστικο για μια ωραια κρουστα) και τα αλευρωνουμε τηναζουμε να φυγει το πολυ αλευρι και τα τηγανιζουμε σε μετρια φωτια λιγα λιγα στο τηγανι για 3 με 4 λεπτα η μεχρι να ροδισουν.αφου τα τηγανιζουμε τα βαζουμε σε πιατελα με απορροφητικο χαρτι και πασπαλιζουμε απο πανω με αλατακι...

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2κιλα πατατες
500γρ.φρεσκα μανιταρια της αρεσκειας σας(εγω εβαλα πλευρωτους)
1 κοκκινη πιπερια
1 πιπερια κερατο
μιση κουπα λευκο κρασι
2 κουταλακια παπρικα γλυκια
1 κουταλακι τζιντζερ η καρυ
αλατο πιπερο,λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε λιγο λαδι σε ενα τηγανι και τηγανιζουμε ελαφρως τις πατατες και τις αλατιζουμε,τηγανιζουμε λιγο και τα μανιταρια και τις πιπεριες κομμενες σε μπαστουνακια και τα βαζουμε ολα σε ενα ταψι.σ'ενα αλλο μπολ ανακατευουμε το κρασι τα μπαχαρικα το λαδακι και περιχυνουμε στο φαγητο,ριχνουμε και λιγο νερακι,ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 220 βαθμους μεχρι να πιει τα υγρα του και να ροδισει το φαγακι μας...!!