Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

η πιτσα της νηστειας

υλικα για ταψι κουζινας
για την ζυμη...
2 φακελακια ξερη μαγια
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2κ1/4 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο
2κ.σ ζαχαρη
2κ.σ.αλατι
λιγο λαδι
για την γεμιση
3 πιπεριες πρασινες
3 πιπεριες φλωρινης
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο
μισο πουμαρο
1 κουτι μικρο μανιταρια κονσερβα
1 κουτι μικρο καλαμποκι κονσερβα
16 φετες φυτικο κασερι νηστισιμο
100 γρ.ελιες χωρις κουκουτσια
μισο πακετο καβουροψιχα
2 ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
αλατι πιπερι ριγανη λιγη κετσαπ λιγη μουσταρδα
εκτελεση για την ζυμη
σε ενα μπολ διαλυουμε την μαγια με το νερο προσθετουμε το αλατι,αλευρι,ζαχαρη και το λαδι ανακατευουμε καλα σκεπαζουμε την ζυμη με μια πετσετα και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα αφου φουσκωσει την βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και την απλωνουμε με τα χερια.για την γεμιση...κοβουμε τις πιπερις σε κυβους το κρεμμυδι και το σκορδο τα βαζουμε σε ενα τηγανι και τα σωταρουμε με λιγο λαδι μεχρι να μαραθουν.ριχνουμε το πουμαρο αλατι πιπρι και ριγανι και αφηνουμε 10 λεπτα να σιγοβρασουν. στρωνουμε στην ζυμη λιγη κετσαπ και λιγη μουσταρδα απο πανω στρωνουμε την σαλτσα ριχνουμε την καβουροψιχα τα μανιταρια το καλαμποκι τις ελιες απο πανω βαζουμε την φρεσκια ντοματα και τελος το φυτικο κασερι πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 50 περιπου λεπτα η μεχρι να ροδισει το ζυμαρι καλα

η πιτσα της νηστειας

υλικα για ταψι κουζινας
για την ζυμη...
2 φακελακια ξερη μαγια
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2κ1/4 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο
2κ.σ ζαχαρη
2κ.σ.αλατι
λιγο λαδι
για την γεμιση
3 πιπεριες πρασινες
3 πιπεριες φλωρινης
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο
μισο πουμαρο
1 κουτι μικρο μανιταρια κονσερβα
1 κουτι μικρο καλαμποκι κονσερβα
16 φετες φυτικο κασερι νηστισιμο
100 γρ.ελιες χωρις κουκουτσια
μισο πακετο καβουροψιχα
2 ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
αλατι πιπερι ριγανη λιγη κετσαπ λιγη μουσταρδα
εκτελεση για την ζυμη
σε ενα μπολ διαλυουμε την μαγια με το νερο προσθετουμε το αλατι,αλευρι,ζαχαρη και το λαδι ανακατευουμε καλα σκεπαζουμε την ζυμη με μια πετσετα και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα αφου φουσκωσει την βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και την απλωνουμε με τα χερια.για την γεμιση...κοβουμε τις πιπερις σε κυβους το κρεμμυδι και το σκορδο τα βαζουμε σε ενα τηγανι και τα σωταρουμε με λιγο λαδι μεχρι να μαραθουν.ριχνουμε το πουμαρο αλατι πιπρι και ριγανι και αφηνουμε 10 λεπτα να σιγοβρασουν. στρωνουμε στην ζυμη λιγη κετσαπ και λιγη μουσταρδα απο πανω στρωνουμε την σαλτσα ριχνουμε την καβουροψιχα τα μανιταρια το καλαμποκι τις ελιες απο πανω βαζουμε την φρεσκια ντοματα και τελος το φυτικο κασερι πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 50 περιπου λεπτα η μεχρι να ροδισει το ζυμαρι καλα

ελιοπιτακια

υλικα
1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι
1 ποτηρι νερου ελαιολαδο
2μιση κουταλακια μπεκιν παουτερ
4 φλ.τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεισ
300γρ.ελιες πρασινες και μαυρες χωρις κουκουτσια ψιλοκομμενες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
λιγη ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια λεκανη ριχνουμε το χυμο πορτοκαλι το λαδι το αλευρι και το μπεκιν.ζυμωνουμε καλα ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη που να κολλαει στα χερια.την αφηνουμε για 15 λεπτα να ξεκουραστει.φτιαχνουμε την γεμιση ως εξης...σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο προσθετουμε το κρεμμυδι και σωταρουμε ελαφρως μεχρι να μαραθει.αποσυρουμε απο την φωτια προσθετουμε τις ελιτσες και λιγη ριγανη.παιρνουμε μικρες μπαλιτσες απο την ζυμη και τις ανοιγουμε με το χερι να γινουν πιτακια,βαζουμε μια κουταλιτσα απο την γεμιση και κλεινουμε τα πιτακια.τα βαζουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν