Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

μοσχαρακι με μανιταρια

υλικα για 4 ατομα
1κιλο μοσχαρι σπαλα
1κρεμμυδι ψιλοκκομενο
8 μεγαλα μανιταρια
1 κρασοποτηρο κοκκινο κρασι
1κ.γ.θυμαρι
ελαιολαδο,αλατι πιπερι
1σφηνακι λευκο κρασι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενετε το μοσχαρι και το κοβετε σε κομματια.σε μια κατσαρολα βαζετε το ελαιολαδο να καψει ελαφρα και σωταρετε το κρεμμυδι.προσθετετε το μοσχαρι και το σωταρετε να παρει χρωμα απο ολες τις πλευρες,προσθετουμε αλατι,πιπερι,θυμαρι,σβηνουμε με το κρασι προσθετουμε και μιση κουπα χλυαρο νερο σκεπαζουμε και αφηνουμε να βρασει το κρεας.λιγο πριν μαλακωσει το κρεας ετοιμαζουμε τα μανιταρια.τα κοβουμε σε φετες.σε τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο να καψει και σωταρουμε τα μανιταρια μεχρι να παρουν χρωμα.τα σβηνουμε με το λευκο κρασι.τα ριχνουμε και αυτα στο κρεας και αφηνουμε κανενα 10 λεπτο να δεσει η σαλτσα

ψωμακι με μπυρα

υλικα
1 κουτι μπυρα 500ml
1,5 πακετα φαριναπ περιπου
1 κουταλια σουπας αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ'ενα μπολ αδειαζουμε την μπυρα και χωρις να βαλουμε το χερι μεσα μ'ενα κουταλι ριχνω το φαριναπ και το αλατι και ανακατευω να μεχρι να γινει μια ζυμη ελαστικη χωρις ζυμωμα μονο με το χερι.αν κολλαει προσθεστε λιγο αλευρι ακομα.σ'ενα ταψακι ριξτε λιγο αλευρακι και βαλτε το ψωμι μεσα και κατευθειαν στο φουρνο (αφου προηγουμενως το χαραξετε απο πανω)ψηστε το σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 1ωρα και 15 λεπτα μολις σχεδον εχει ψηθει το βγαζουμε απο το φουρνο και το βαζουμε λιγο βουτυρακι απο πανω και το ξαναφουρνιζουμε για λιγο ακομα....!!πολυ ευκολο και πολυ νοστιμο...!!!!

γιαουρτλου

υλικα για ταψι πυρεξ
1κιλο γιαουρτι
1 πακετο πιτες για σουβλακια
800γρ.κιμα μοσχαρισιο
2 πουμαρο
αλατι,πιπερι,λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σ'εναταψι ελαφρως βουτυρωμενο στρωνουμε τις πιτες προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους και τις αφηνουμε να ροδισουν.σε μια κατσαρολα φτιαχνουμε τον κιμα σκετο και τον γυρναμε να παρει χρωμα μαζι με 3 κουταλιες λαδι
για την σαλτσα....ριχνουμε σε μια κατσαρολα 3 κ.σ. λαδι προσθετουμε και 1 κρεμμυδι τριμμενο μεχρι να μαραθει μετα ριχνουμε και τα πουμαρο,αλατι πιπερι και το αφηνουμε να βρασει.μολις αρχισει να κανει φρουσκαλες ειναι ετοιμη η σαλτσα.παιρνουμε το ταψι με τις πιτες και βαζουμε απο πανω τον κιμα τον στρωνουμε ομοιομορφα μετα στρωνουμε και την σαλτσα και απο πανω στρωνουμε το γιαουρτι με στο οποιο εχουμε ριξει μια κ.σ.λαδι και ανακατευουμε να παει το λαδι παντου και μετα ψηνουμε για 20 λεπτα περιπου

μπουτακια κοτοπουλου πανε

υλικα
μπουτακια κοτοπουλου
φρυγανια τριμμενη
2 αυγα χτυπημενα
λιγο αλευρι
μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε σε ενα τηγανι μπολικο λαδακι να καψει πλενουμε και σκουπηζουμε τα μπουτακια μας τα ριχνουμε το μειγμα μπαχαρικων για κοτοπουλο τα παιρναμε απο το αλευρι τα τιναζουμε να μην εχουν πανω πολυ αλευρι μετα τα παιρναμε απο το αυγο και μετα απο την φρυγανια και κατευθειαν στο τηγανι χαμηλωνουμε την φωτια και τα αφηνουμε να ροδοψηθουν και να πιασουν μια ωραια κρατσανιστη κρουστα!!εφτιαξα και λιγη σως και τα συνοδευσα 3 κουταλιες γλυκου μαγιονεζα 1 κουτ.γλ.κετσαπ ανακατεμα και ετοιμη..!!

χοιρινο στην λαδοκολα

υλικα
2κιλα χιρινο κομμενο σε μεγαλα κομματια(εγω χρησιμοποιησα κοιλοτο)
2 πιπεριες κερατο
4 φετες μπεικον
250γρ.κασερι κομμενο κυβακια
λιγη μουσταρδα,αλατι,πιπερι,λαδακι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε το κρεας σε ενα μπολ (αφου πρωτα το εχουμε πλυνει και σκουπησει)ριχνουμε αλατι,πιπερι,μουσταρδα,πιπεριες κομμενες,μπεικον,το κασερι σε κυβακια μουσταρδα και ελαχιστο λαδακι να κολλησουν τα υλικα ανακατευουμε καλα και μετα τα τυλιγουμε σε λαδοκολα και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για περιπου 4,5 ωρες