Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

φασολαδα

υλικα
μισο κιλο φασολια μεσαιου η μεγαλου μεγεθους(οτι σας αρεσει)
2-3 καροτα κομμενα σε ροδελες
2 κρεμμυδια ψιλικομμενα στο μουλτι
μισο κουτι ντοματοχυμο κ 1 κ.σ.πελτε
σελινο ψιλοκομμενο
λιγη ζαχαρη,αλατι,ριγανη,1φλ.τσ.λαδακι
Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια.
Ξεπλένουμε και τα βάζουμε στη χύτρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά κ ψήνουμε για 20-25 λεπτά από τη στιγμή που θα σφυρίξει η χύτρα σε χαμηλή φωτιά, αναλόγως με το πόσο χυλωμένα τα θέλουμε.
Αν δεν έχουμε χύτρα βράζουμε για μια ώρα τα φασόλια σε ανοιχτή κατσαρόλα κ άλλη μισή μαζί με τα υπόλοιπα υλιΞεπλένουμε και τα βάζουμε στη χύτρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βραζουμε για 25-30 λεπτά από τη στιγμή που θα σηκωθει η βαλβιδα σε χαμηλή φωτιά, αναλόγως με το πόσο χυλωμένα τα θέλουμε.
Αν δεν έχουμε χύτρα βράζουμε για μια ώρα τα φασόλια σε ανοιχτή κατσαρόλα κ άλλη μισή μαζί με τα υπόλοιπα υλικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου