Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
12 λαζανια(φυλλα)
5 σκελιδες σκορδο πολτοποιημενες
450γρ.τυρι cottage με λιγα λιπαρα
1/2 κουπα τυρι κρεμα με λιγα λιπαρα
1/4 κουπας κιτρινο τυρι με λιγα λιπαρα τριμμενο
2 1/2 κ.γ.βασιλικο αποξηραμενο
1/2 κ.γ.κοκκινο πιπερι
1 αυγο
2 κουπες μπεικον
1 κουπα τριμμενη μοτσαρελα
750 γρ.σαλτσα ντοματας με βασιλικο
2 κ.σ.ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε στο μπλεντερ το σκορδο το cottage και τα αλεθουμε να γινουν μια απαλη κρεμα.προσθετουμε το τυρι κρεμα το αυγι τον βασιλικο το πιπερι και 2 κ.σ.κιτρινο τυρι αλεθουμε μεχρι να ενωθουν τα υλικα.προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βασθμους,αλειφουμε με το λαδι το ταψι και ριχνουμε μισο φλιτζανι σαλτσα ντοματας.απλωνουμε 3 φυλλα λαζανια μετα 1 κουπα απο το μειγμα τυριων,1/3 κουπας μπεικον και απο πανω 3/4 κουπας σαλτσα ντοματας.επαναλαμβανουμε τις στρωσεις 2 φορες τελειωνοντας με μια στρωση λαζανια.περιχυνουμε με την υπολοιπη σαλτσα ντοματας και πασπαλιζουμε με 2 κ.σ. κιτρινο τυρι και με την μοτσαρελα.σκεπαζουμε το ταψι με αλουμινοχαρτο η καπακι και ψηνουμε για 50 λεπτα.ξεσκεπαζουμε και ψηνουμε για αλλα 10 λεπτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου