Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΜΙΔΟΠΙΛΑΦΟ

υλικα για 6 ατομα
1 κιλο μυδια
300γρ.ρυζι για πιλαφι
1 πιπερια πρασινη σε κυβακια
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1/2κρασοποτηρο λευκο κρασι
χυμο απο 2-3 ωριμεσ ντοματες (η ντοματοχυμο συσκευασιας)
2 δαφνοφυλλα
λιγο ελαιολαδο,αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βραζουμε τα μυδια για 5 λεπτα.τα σουρωνουμε και κραταμε το ζωμο.σωταρουμε την πιπερια μεχρι να μαραθει ριχνουμε και το κρεμμυδι τα σωταρουμε μαζι για 2-3 λεπτα και σβηνουμε με το κρασι.προσθετουμε την ντοματα και 2 φλυτζανια απο τον ζωμο που κρατησαμε.προσθετουμε αλατοπιπερο και2 δαφνοφυλλα  σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσα.εν το μεταξυ σε μια αλλη κατσαρολα βραζουμε και το ρυζακι κατα το γνωστο τροπο και οταν ειναι ετοιμη η σαλτσα με τα μυδια βαζουμε σ'ενα πιατο το ρυζακι και απο πανω την σαλτσα με τα μυδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου