Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

η πιτσα της νηστειας

υλικα για ταψι κουζινας
για την ζυμη...
2 φακελακια ξερη μαγια
1κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
2κ1/4 φλ.τσαγιου χλιαρο νερο
2κ.σ ζαχαρη
2κ.σ.αλατι
λιγο λαδι
για την γεμιση
3 πιπεριες πρασινες
3 πιπεριες φλωρινης
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο
μισο πουμαρο
1 κουτι μικρο μανιταρια κονσερβα
1 κουτι μικρο καλαμποκι κονσερβα
16 φετες φυτικο κασερι νηστισιμο
100 γρ.ελιες χωρις κουκουτσια
μισο πακετο καβουροψιχα
2 ντοματες κομμενες σε λεπτες φετες
αλατι πιπερι ριγανη λιγη κετσαπ λιγη μουσταρδα
εκτελεση για την ζυμη
σε ενα μπολ διαλυουμε την μαγια με το νερο προσθετουμε το αλατι,αλευρι,ζαχαρη και το λαδι ανακατευουμε καλα σκεπαζουμε την ζυμη με μια πετσετα και την αφηνουμε να φουσκωσει για 1 ωρα αφου φουσκωσει την βαζουμε σε λαδωμενο ταψι και την απλωνουμε με τα χερια.για την γεμιση...κοβουμε τις πιπερις σε κυβους το κρεμμυδι και το σκορδο τα βαζουμε σε ενα τηγανι και τα σωταρουμε με λιγο λαδι μεχρι να μαραθουν.ριχνουμε το πουμαρο αλατι πιπρι και ριγανι και αφηνουμε 10 λεπτα να σιγοβρασουν. στρωνουμε στην ζυμη λιγη κετσαπ και λιγη μουσταρδα απο πανω στρωνουμε την σαλτσα ριχνουμε την καβουροψιχα τα μανιταρια το καλαμποκι τις ελιες απο πανω βαζουμε την φρεσκια ντοματα και τελος το φυτικο κασερι πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη.ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 50 περιπου λεπτα η μεχρι να ροδισει το ζυμαρι καλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου