Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ελιοπιτακια

υλικα
1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι
1 ποτηρι νερου ελαιολαδο
2μιση κουταλακια μπεκιν παουτερ
4 φλ.τσαγιου αλευρι για ολες τις χρησεισ
300γρ.ελιες πρασινες και μαυρες χωρις κουκουτσια ψιλοκομμενες
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
λιγη ριγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια λεκανη ριχνουμε το χυμο πορτοκαλι το λαδι το αλευρι και το μπεκιν.ζυμωνουμε καλα ωστε να εχουμε μια ζυμη μαλακη που να κολλαει στα χερια.την αφηνουμε για 15 λεπτα να ξεκουραστει.φτιαχνουμε την γεμιση ως εξης...σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο ελαιολαδο προσθετουμε το κρεμμυδι και σωταρουμε ελαφρως μεχρι να μαραθει.αποσυρουμε απο την φωτια προσθετουμε τις ελιτσες και λιγη ριγανη.παιρνουμε μικρες μπαλιτσες απο την ζυμη και τις ανοιγουμε με το χερι να γινουν πιτακια,βαζουμε μια κουταλιτσα απο την γεμιση και κλεινουμε τα πιτακια.τα βαζουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου