Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ
χταπόδι 1 με 1 1/2 κιλό
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, ξερά, για στιφάδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
 1 φλιτζανακι του καφε ξυδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
 3 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό 
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε τα κρεμμυδακια και τα κρατάμε ολόκληρο.το βαζουμε σε μια λεκανιτσα και το περιχυνουμε με λιγο ελαιολαδο.το βαζουμε σε ταψι και το βαζουμε στο φουρνο στο γκριλ να ροδισει ελαφρως.το κραταμε στην ακρη. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι. Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια προσθέτουμε τον ντοματοχυμό το λάδι, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου